Materialer og musik

Som en del af Tumlekaravanen er der udarbejdet en række online materialer, som dagtilbud i hele landet kan benytte sig af og downloade ganske gratis. Formålet med materialerne er at bidrage med nye inspiration og idéer til bevægelseslege i dagtilbuddet.

Det er altid sjovere at tumle, når det sker til tumlemusik! Derfor har Tumlekaravanen selvfølgelig sin helt egen sang, som sætter gang i hele kroppen, og som vi starter med til at alle bevægelsesdage, vi afholder. Tumlesangen offentliggøres snarest her på siden.

 

Online inspirationshæfte "Eventyrlig udeleg"

I hæftet "Eventyrlig udeleg" har vi valgt at bruge eventyr, fortællinger og remser, som den fortællende ramme for de forskellige bevægelseslege. Det er fortællinger og remser, der hos mange – både børn og voksne – vil vække genkendelse eller nemt kan fortælles i en børnevenlig version. De er udvalgt, så de som helhed inspirerer til aktiv leg, der kommer rundt om størstedelen af de motoriske grundbevægelser. Legene er udarbejdet med fokus på, at alle skal kunne være med – uanset motoriske kompetencer – og indeholder derfor mange deltagelsesmuligheder og forslag til variationer.

Hæftets indhold er udarbejdet af pædagogisk konsulent, Anne-Dorthe Elling Nilsson, som en del af bevægelseskonceptet Tumlekaravanen. Det motoriske grundlag er udarbejdet med faglig bistand fra fysioterapeut, Katrine Hansen, og danner solide rammer for at understøtter barnets motoriske udvikling gennem leg, fortællinger og fantasi. God fornøjelse!

DOWNLOAD HÆFTET HER

 

Online materiale til Årets Tumledag

Årets Tumledag blev afholdt torsdag d. 20. august 2020, men materialet til dagen kan bruge hele året rundt!

Temaet er natur. Naturen har nogle helt særlige sansemotoriske kvaliteter, der skaber gode og stimulerende rammer for masser af leg og bevægelse! At komme ud i naturen og boltre sig er guld værd for børns motoriske udvikling; der er pinde og sten, der kan kastes med, grene, der bliver til balancebomme, klatretræer, vandpytte-hop, trillebakker osv. Hæftet er bygget op, så der er inspiration til leg og bevægelse ude i naturen og hjemme i dagtilbuddet. I kan derfor afvikle Årets Tumledag i en nærliggende skov, sø eller strand, eller vælge at afholde dagen på de udendørsarealer, I har adgang til hjemme. Naturen findes alle steder omkring os, og I behøver ikke tage på lange ture for at blive inspireret af naturen.

Legene er udviklet af pædagogisk konsulent, Anne-Dorthe Elling Nilsson, som en del af bevægelseskonceptet Tumlekaravanen.  God fornøjelse!

DOWNLOAD HÆFTET HER

SE OG HØR ÅRETS TUMLESANG HER (YouTube) 

DOWNLOAD TEKSTEN TIL SANGEN HER

 

Luk menu